2/10/2010 MAGNÍFIC CONCERT DE GOSPEL A QUART

El proper dissabte dia 2 d’octubre a les 20.00h en el Local Social de Quart gaudirem d’un magnífic concert de Gospel a Quart a càrrec del grup de música negre spiritual i gospel GOSPELIANS.

Els orígens de la música gospel es troben en les societats de l'oest d'Àfrica que van ser deportades pels europeus colonitzadors i els comerciants d'esclaus entre el 1619 i el 1865. La majoria d'esclaus provenien de l'àrea on actualment es troben Senegal, Guinea, Gàmbia, Sierra Leone, Libèria, Ghana, Benín, Nigèria,Camerun i parts del Congo.

Una de les característiques de la vida africana era la importància que se li donava a la música i al ball. Hi havia música cerimonial per a les festes i ritus religiosos, proclamacions de reis o recreacions d'episodis històrics d'importància, música diferent per a preparar una guerra. L'estil de cant dels africans es caracteritzava per la seva intensitat i l'ús d'efectes especials com el falset, crits, gemecs, i notes guturals. Durant l'espectacle musical, els espectadors participaven cantant la tornada de les cançons, fent palmes, fent cops al terra amb el peu o fins i tot ballant. Entre el 1720 i el 1750, l'esclavitud va estendre's entre les colònies americanes. Això va comportar una gran demanda de música més animada en els oficis religiosos. Els nous càntics del moviment eren himnes que utilitzaven poemes religiosos en substitució dels salms bíblics.

El gospel tradicional és aquell que bàsicament s'ha donat a Estats Units i que normalment és interpretat per un cor, que pot tenir un o més solistes i generalment són cors a capella. Prevalen els temes tradicionals en front del nou material musical. El gospel contemporani és considerat una evolució del gospel tradicional de les esglésies negres evangèliques d'Estats Units, ara amb bateries més estridents, guitarres elèctriques i tot sovint amb danses i coreografies que no tenen res a envejar als grans espectacles.

Gospelians és un cor que va néixer a Girona l’any 2006. Actualment, més de cinquanta persones de diferents edats són membres actius del cor, tots ells amb el talent i energia, imprescindibles per a contagiar al públic amb el seu ritme i emotivitat únics. Des de llavors, el cor ha treballat per aprendre el llenguatge del Gospel i per fer-se un nom entre el grups que hi ha a Catalunya, Complementen els assajos que tenen lloc cada setmana amb cursos especialitzats dintre i fora del país, com el Workshop impartit a Londres per els London Community Gospel Choir.

cliqueu per veure el video

El trombonista Dani Alonso és l’encarregat de dirigir el cor i és un músic que ha dedicat la seva carrera sobretot al Jazz i al Gospel. Es va especialitzar en aquest gènere i en altres sons de Nova Orleans i va fundar, el 2001, el Cor de Gospel de Gràcia (Barcelona) i el cuartet Gospel Light, amb els que ha cantat a molts escenaris del país.

El repertori del cor està format per Negre Spirituals i Gospel que reuneixen un ampli ventall d’estils dintre de la història dels càntics religiosos afroamericans. En els concerts, Gospelians conta amb la col·laboració de músics professionals que contribueixen a oferir un espectacle vibrant, dinàmic i de qualitat. Gospelians ha acutat en escenaris com Lewisham Neighbourhood (Londres), Auditori Palau de Congressos de Girona, el Teatre de Seva (Osona) la Sala Mirona de Salt, l’Auditori de Banyoles, etc.

Us convidem a veure aquest concert espectacular, ple de música i ritme que de ben segur no us deixarà estar quiets a la cadira.

NO US HO PERDEU!!

Entrades a les oficines de l'Ajuntament i el mateix dia del concert a 10€