EXPOSICIÓ - L'ALZHEIMER "LA MALALTIA DELS DOS PACIENTS"


EXPOSICIÓ AL NOU DISPENSARI DE QUART

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer, la Unitat de Valoració de la Memòria i les Demències de l’IAS amb el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l'Ajuntament de Quart han portat al nostre municipi aquesta exposició que és itinerant amb l’objectiu d’informar i cridar l’atenció, especialment dels familiars que conviuen amb la malaltia de l’Alzhèimer en les seves fases inicials i que possiblement encara no són conscients que la pateixen.
L’exposició explica de manera molt senzilla i molt gràfica quina és la seva simptomatologia, la seva definició i la seva evolució. Com a anècdota la mostra anomena varis personatges molt famosos que han patit o pateixen Alzhèimer. 
Com a complement de l’exposició s’ha editat un fulletó informatiu amb els continguts bàsics de l’exposició i  un llistat de telèfons i adreces dels serveis de salut i acció social on ens poden informar i ajudar.
La idea central de l’exposició va ser confegida per la Psicòloga de l’Associació, Lídia Mallorquí i la Secretària tècnica Ester Ayala, sota l’assessorament del Dr. Lopez Pousa, Cap de la Unitat de valoració de la memòria i demés demències, de l’Hospital de Santa Caterina. El disseny fou obra de Jordi Frigola.